Intervju med Elin

Nå er hun i ferd med å sluttføre den nye leilihetsfløyen ved Rauland Høgfjellshotell.

Før Elin begynte i lære hos Rauland Elektriske AS, gikk hun GK elektro og VKI elektro på Rjukan VGS. Mens hun gikk på skolen, var hun utplassert fem uker i bedriften der hun nå går i lære.

- Det gikk greit å få læreplass etter skolen, og jeg er fornøyd med at jeg kom til Rauland Elektriske AS. Her er det trivelige folk å jobbe sammen med. Det var kjekt å ha utplasseringen først, slik at jeg visste hva jeg gikk til.

Eneste jente

Rauland Elektriske AS har 15 ansatte. Tre jobber på kontoret og en i butikken. 11 montører er ute på oppdrag i øvre deler av Telemark.

Elin er den eneste jenta blant montørene i bedriften, uten at det er et problem for 18-åringen.

- Jeg var den eneste jenta på både GK og VKI også, så det er jeg vant med. Det gikk fint på skolen og det går fint her på jobben. Jeg merker egentlig ikke at jeg er den eneste jenta.

- Jeg er en av gutta, konstaterer Elin med et smil. Vi stiller på like fot, og jeg merker ikke noe forskjell.

- Hva med framtida di i dette faget?

- Nå er det mye å gjøre i byggebransjen, men jeg vet ikke om jeg får fast jobb om to år - når læretida er over. Så langt har jeg ennå ikke tenkt. Men jeg regner med at det skal gå greit å få en jobb dersom jeg består prøven. Det vil alltid være behov for elektrikere i bransjen.

- Hva driver du med om ti år?

- Det vet jeg ikke, smiler Elin. Forhåpentligvis er jeg i jobb. Det kan være at jeg velger å bygge videre på fagbrevet med en ingeniørutdanning. Men jeg har ennå ikke bestemt noe. Jeg har mange muligheter.

- Når jeg valgte dette faget var jeg ikke helt sikker på hva jeg skulle gjøre framover. Det viktigste for meg var at jeg fikk en utdannelse, slik at jeg har et fag å falle tilbake på - uansett hva jeg velger å gjøre framover.

Skytter

Elin er medlem av Øyfjell Skyttarlag, og bruker mye av fritiden på skytterbaner rundt omkring.

- Det er trivelig å ha en hobby. Jeg skyter en gang i uka, og i sommerhalvåret er jeg på stevner nesten hver eneste helg. I tillegg driver jeg jakt på elg og reinsdyr, forteller elektrikerlærlingen.

Tilbake til aktuelt| Mer