Utdanning

Helt strømlinjeformet

Drømmer du om å ha et yrke der dine omgivelser tar deg og din kompetanse på alvor og samtidig ha en jobb som gir deg muligheter til både faglig og personlig utvikling?

Velger du elektrofag kan du tre inn i en spennende verden som gir deg en strøm av muligheter.

mariann_irmelin_yit.jpgDeler av opplæringen foregår i en bedrift som samtidig er villig til å gi deg betaling for å lære. Etter grunnutdannelsen kan du gå videre på fagskole eller bli ingeniør.

Når fagprøven er avlagt, er du sikret jobb! Da kan du ha hele verden som arbeidsområde. Strøm er strøm i hele verden - elektrofagene er internasjonale.

Det er du som er hovedpersonen i ditt liv – det er du som avgjør din fremtid!

Veien til et interessant yrke

Har du gjort deg opp en mening om hva du vil bli? Vet du at yrkesfag gir deg stor valgfrihet og mange muligheter, både under selve utdanningen og etter at du har avlagt fagprøven? Nå kan du ”snuse” på ulike muligheter innen yrkesfag, som å utdanne deg videre i et av flere elektrofag, og søke videre utdanning ved en fagskole eller en ingeniørhøgskole. Det som passer deg i dag, kan brukes senere i livet også, og vil være nyttig for deg. Frister fagskole, ingeniørutdanning eller annen høyere utdanning innen elektro, elektronikk/ data eller automasjon deg? Da er det bare én ting å gjøre: Velg utdanningsprogram elektro! Viser du interesse kan du oppfylle drømmen om å få et spennende og samfunnsnyttig yrke! Mange beslektede fagfelt innenfor samme kompetanseområde gir uante muligheter. Strømlinjeformet eller ikke – du kan bli det!

Hvor viktig er elektrofagyrkene?

Tenk deg en hverdag uten strøm. Uten tilgang til PC, DVD, PlayStation, eller til og med mobiltelefon. Og det kan bli enda verre. Går du ut av huset vil du fi nne heiser som ikke virker, sykehus uten strøm og supermarkeder uten frysedisker. Reise bort har du ingen mulighet til. Fly og tog står, det er ingen flyteknikere til å reparere fly og ingen til å fikse toglinjene. Høre det ut som et skrekkscenario? Det kan til og med bli verre. Norge er et oljeland, men hvis ingen kan jobbe offshore ville vi blitt et land uten de fantastiske oljeintektene. Selv mulighetene til å selge fisk forsvinner. Kjølelagre tiner og fisken råtner. Vi har lett for å fokusere på yrker som gir avisoverskrifter. Meglere, gründere, eiendomsmeglere og andre som gjør raske penger. Men tenk deg litt om!

Elektrofagene inneholder noen av de viktigste yrker som skal til for å få et samfunn til å fungere. Vi gir deg kunnskap, kompetanse og erfaring. Og ikke minst, en sikker jobb du kan vokse i, videreutdanne deg med eller reise til andre land og jobbe der. Velkommen til elektrofagene!| Mer