Hvis du ikke får læreplass

Å gi opp er det enkleste av alt, for det krever ingenting av oss. Men vårt råd, er å ikke gi opp, vite at jobbsøkingen kan være slitsomt og også litt tilfeldig, men stol på at det vil finnes gode arbeidsgivere for deg der ute. Det ansettes lærlinger hele året rundt.

Det er viktig å huske på at ikke alle stillinger lyses ut. Derfor er det viktig at du følger med rundt deg, spør, ringer rundt, sier fra til folk du kjenner at du er på jobbjakt osv. Ikke minst, gå innom steder du kan tenke deg og jobbe og spør! Veldig mange får jobb uten å ha søkt på internett etter å ha sett en ledig stilling.

Dersom du ikke får læreplass i en bedrift, har du rett til alternativ opplæring i skole i et lærefag som bygger på det du har gjennomført på Vg2.

Det første du bør gjøre er å kontakte inntakskontoret eller oss, vi kan svare på hvilke regler som gjelder i din situasjon tilknyttet retten til opplæring i skole/opplæring i bedrift.

Dersom du velger å takke nei til et tilbud om læreplass i en bedrift som fylkeskommunen har hjulpet deg med å få plass i, har du ikke krav på et nytt tilbud i verken bedrift eller i skole samme skoleår.

Dette kan også gjelde om du takker nei til en læreplass i et annet fylke enn det du bor i.